Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، گاتا را می‌توان به عنوان یک میان وعده یا دسر در انواع مختلف گردویی، دارچینی، شکری، کره‌ای و … درست کنید. اما طرز تهیه شیرینی گاتا ارمنی اصلی، یک قاعده کلی دارد و بسته به این که چه موادی را در گاتای خود به کار می‌برید، می‌توانید مدل شیرینی خانگی گاتا شکلاتی، خرمایی و نارگیلی هم تهیه کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه طرز تهیه شیرینی گاتا ارمنی مغزدار با دستور اصلی را بخوانید.

مواد لازم

آرد: ۲ لیوان دسته‌دار

ماست یا شیر: ۱/۲ لیوان دسته‌دار

کره: ۱/۴ لیوان دسته‌دار

تخم‌مرغ: ۱ عدد

مایه خمیر: ۱/۲ قاشق غذاخوری

بیکینگ پودر: ۱/۲ قاشق غذاخوری

وانیل: ۱/۴ قاشق چایخوری


مواد لازم برای مایه داخل گاتا

مغز گردو یا مغز بادام: ۱ لیوان دسته‌دار فرانسوی

کره: ۱/۳ لیوان دسته‌دار فرانسوی

شکر: ۱/۲ لیوان دسته دار

کشمش: ۱/۳ لیوان دسته‌دار

آرد: ۱/۲ لیوان دسته‌دار

دارچین: ۱/۲ قاشق چای‌خوری

هل: ۱/۲ قاشق چای‌خوری

زعفران و زرده تخم مرغ: برای روی شیرینی


طرز تهیه شیرینی گاتا ارمنی

برای طرز تهیه شیرینی گاتا خانگی ابتدا کره را به روش بن ماری (حرارت غیرمستقیم، قرار دادن روی بخار آب) ذوب کنید.

در یک ظرف مناسب، تخم مرغ، وانیل و شیر یا ماست را به کره اضافه کنید و به هم بزنید تا مخلوط یکدستی به دست آید.

آرد، بیکینگ پودر و خمیر مایه را دو تا سه مرتبه الک کنید.

این ترکیب را به تخم مرغ، وانیل و شیر اضافه کنید.

خمیر به دست آمده را ورز دهید تا حدی که به دست نچسبند.

روی ظرف را سلفون بکشید و به مدت ۱ ساعت در دمای محیط قرار دهید تا ور بیاید.

 

برای تهیه مایه داخل گاتا، کره را روی حرارت آرام ذوب کنید.

آرد را به کره اضافه کنید و تفت دهید. گردو یا بادام را اضافه کنید.

حرارت را متوقف کرده و دارچین، شکر و هل را اضافه کنید.

در این مرحله از طرز تهیه شیرینی گاتا، باید یک خمیر داشته باشید.

 

روی سطح صاف، آردپاشی کنید. خمیر را به دو قسمت تقسیم کنید و با وردنه باز کنید و قالب بزنید.

میان هر تکه خمیر، مقداری مایه گاتا قرار دهید و آن را جمع کنید.

روی آن‌ها را وردنه بکشید. البته تا حدی که خیلی نازک نشود.

گاتا‌ها را به مدت ۳۰ دقیقه استراحت دهید و در این فاصله فر را روشن و روی دمای ۱۹۰ درجه تنظیم کنید.

روش دوم این است که نان گاتا را به ۴ یا ۵ چانه قسمت کنید و کمی با وردنه صاف کنید. مایه داخل شیرینی را وسط خمیر بگذارید. گوشه‌های خمیر را جمع کنید تا شکل بقچه شود.

روی خمیر را یا با قالب طرح بزنید یا با چنگال سوراخ کنید.

بعد از استراحت دادن گاتاها، داخل سینی را کاغذ روغنی بگذارید و گاتا‌ها را در آن قرار دهید.

تخم مرغ و شیر را در کاسه بریزید و به هم بزنید تا مخلوط شوند و به کمک یک قلم‌مو، این مخلوط را روی گاتا‌ها بمالید.

گاتا‌ها را در فر بگذارید و به مدت ۳۰ دقیقه اجازه دهید در فر بمانند تا طلایی شوند.


فوت و فن‌های طرز تهیه شیرینی گاتا ارمنی

*می‌توانید به جای شکر، از عسل در طرز تهیه شیرینی گاتا ارمنی استفاده کنید.

*می‌توانید برای خوش‌عطر و خوش‌طعم‌تر شدن گاتاها، از پوست پرتقال رنده شده هم در تهیه خمیر استفاده کنید. برای این کار به اندازه ۱ قاشق غذا خوری پوست پرتقال رنده شده کافی است.

*برای طرز تهیه نان شیرینی گاتا به جای گردو، می‌توانید از دیگر مغز‌ها استفاده کنید. از کشمش هم می‌توانید استفاده کنید.

*برای ور آمدن خمیر، اگر از مایه خمیر استفاده نمی‌کنید، می‌توانید کمی نمک به کار ببرید.

منبع: مجله کوروش

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: طرز تهیه ۲ لیوان دسته دار استفاده کنید اضافه کنید ۱ ۲ قاشق تخم مرغ گاتا ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۶۷۴۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقد فیلم مست عشق / شکستی مفتضحانه برای حسن فتحی

مازیار وکیلی در رویداد۲۴ نوشت: حسن فتحی سابقه‌ای طولانی در ساخت فیلم‌ها و سریال‌های تاریخی دارد؛ فیلم‌ها و سریال‌هایی که البته کیفیت یکسانی ندارند: «پهلوانان نمی‌میرند» سریال خاطره‌انگیزی بود که داستانی بکر و اصیل داشت و به سرگذشت پهلوانان ایرانی در عصر قاجار می‌پرداخت. «شب دهم» امروز یک اثر کلاسیک در حوزه سینمای دینی به حساب می‌آید و نمونه درخشانی است از دراماتیزه کردن مضامین دینی به شکلی که برای مخاطب جذاب باشد. سه فصل سریال «شهرزاد» هم که مهم‌ترین و جنجالی‌ترین سریال فتحی در سال‌های اخیر به حساب می‌آید؛ یک مثلث عشقی جذاب در کنار بازی بازیگران مشهور از شهرزاد سریالی ساخت که مخاطبان بسیاری را به خود جذب کرد. حواشی مالی و سیاسی سریال هم باعث شد تا شهرزاد تا مدت‌ها در صدر اخبار باشد و منتقدان و تحلیل‌گران بسیاری را وادار به واکنش کند.

«روشن‌تر از خاموشی» داستان زندگی یکی از نامدارترین فلاسفه و عرفای ایران در عصر صفوی بود. فیلسوفی که عقایدش در زمان حیات بسیار مورد تکفیر متکلمین قشری قرار گرفت، اما بعد‌ها به قدری عالم‌گیر و تاثیرگذار شد که بسیاری از محققان و پژوهشگران اعتقاد دارند انقلاب ایران در سال ۱۳۵۷ متاثر از تفکرات ملاصدرا و حکمت متعالیه است. فتحی در «روشن‌تر از خاموشی» به خوبی نشان داد که خوب می‌تواند مضامین عرفانی را در بستر یک درام تلویزیونی روایت کند. فتحی در این کار از ظرفیت‌های داستانی دوران تاریخی زندگی ملاصدرا هم به درستی استفاده کرد و بسیاری از تحولات تاریخی ایران در آن دوران را نمایش داد. به‌نحوی که شخصیت شاه عباس در این سریال، ارزشی هم پای ملاصدرا پیدا کرده بود.

مجموعه این توانایی‌ها، فتحی را تبدیل به بهترین گزینه برای ساخت درام‌های تاریخی با مضامین عرفانی می‌کرد. به همین خاطر بود از زمانی که اعلام شد «مست عشق» که به رابطه پرمناقشه شمس و مولانا می‌پردازد را حسن فتحی می‌سازد همه خیال‌شان راحت شد که فیلم اگر یک شاهکار نباشد استاندارد‌های لازم برای یک اثر جذاب را دارد؛ اما این خیالی خام بود. برخلاف توقعات اولیه، «مست عشق» اثری است ضعیف که نتوانسته ذره‌ای از رابطه پیچیده این دو عارف نامی را به تصویر بکشد.

حسن فتحی همیشه عادت دارد که از دو عنصر برای هرچه جذاب‌تر تعریف کردن داستان‌های تاریخی خود استفاده کند. اولین عنصری که فتحی از آن استفاده می‌کند تعلیق است. مثلاً در شب دهم تعلیق لو رفتن اجرای تعزیه توسط حیدر خوش مرام بود که تماشاگر را تا پایان مشتاق تماشای سریال نگه می‌داشت. یا در پهلوانان نمی‌میرند تعلیق پیدا شدن قاتلی که تمام پهلوانان شهر را می‌کشت باعث جذابیت سریال می‌شد. فتحی تلاش کرده بود در مست عشق هم از تعلیق به شکل بهینه‌ای استفاده کند. فتحی دقیقاً داستان مست عشق را از جایی شروع می‌کند که ماموران حکومتی در قونیه به دنبال قاتل شمس تبریزی می‌گردند. فتحی تلاش داشته تا از این تعلیق برای جذابیت داستانی ثقیل و پیچیده استفاده کند.

اما خیلی زود و در میانه راه ماجرای قتل شمس فراموش می‌شود تا فتحی بر روی ماجرا‌های عاشقانه فیلم تمرکز کند. همان ماجرا‌های عاشقانه‌ای که محور اصلی جذابیت برخی از سریال‌های حسن فتحی بوده است. در «مدار صفر درجه» عشق یک پسر مسلمان بنام حبیب پارسا به دختری یهودی بنام سارا آستروک بود که داستان تاریخی این سریال را جذاب می‌کرد. یا در سریال «شهرزاد» مثلث عشقی شهرزاد، قباد، فرهاد بود که داستان را پیش می‌برد. برای همین فتحی در مست عشق هم تصمیم گرفته از این عنصر برای هر چه جذاب‌ترشدن سریال استفاده کند.

به عنوان، فتحی تاکید زیادی بر روی عشق پاک و آسمانی شمس تبریزی و کیمیا خاتون می‌شود. در حالی که روایت‌های تاریخی خلاف این موضوع را نشان می‌دهد. اما موضوع این جا است که نمایش این عشق به جای آن که بر جذابیت فیلم بیفزاید آن را تا حد سریال‌های مبتذل ترکیه‌ای پایین آورده است. این موضوع درباره عشق اسکندر و مریم هم صدق می‌کند. پرداخت سطحی فتحی باعث شده این داستان‌های عاشقانه به جای این که به کمک خط اصلی قصه (یعنی رابطه پر فراز و نشیب شمس و مولانا) بیایند آن را در حاشیه قرار داده و منحرف کرده‌اند.

نمایش مضامین عرفانی که با احوال درونی و فردی شخص سر و کار دارد در مدیوم سینما کار بسیار سختی است. چون مدیوم سینما تصویر است و تصویر اجازه تخیل و تحلیل را به تماشاگر نمی‌دهد. به همین خاطر است که اکثر کارگردانان بزرگ سینما برای بیان مضامین عرفانی و الاهیاتی سراغ داستان‌های روزمره می‌روند و می‌کوشند این مضامین را در دل یک داستان ساده و معمولی قرار دهند. مثلاً اسپیلبرگ در برخورد نزدیک از نوع سوم از دل یک داستان علمی تخیلی مضامین عرفانی و الاهیاتی زیادی بیرون می‌کشد یا دیوید لینچ در داستان سرراست داستان سفر یک پیرمرد با ماشین چمن‌زنی را بستر مناسبی برای نمایش احوال باطنی او می‌بیند. یا حتی مجید مجیدی هم برای بیان نگاه عرفانی خود سراغ داستان‌های روزمره‌تر می‌رود.

صحبت از عرفان روی پرده نقره‌ای سینما کار بسیار خطرناکی است. چون می‌تواند تماشاگر را دچار سوءتفاهم و سوءبرداشت کند. اتفاقی که برای مست عشق هم اُفتاده است. رابطه شمس و مولانا به قدری عمیق و پیچیده است که نمی‌شود شکل و کیفیت آن را در زمان صد دقیقه برای تماشاگر توضیح داد و همین عدم توضیح درست و دقیق است که در نهایت باعث می‌شود تماشاگر چیز زیادی از آن سردرنیاورد و خسته شود.

مست عشق برای فتحی یک شکست کامل است؛ چه از لحاظ داستانی و چه از لحاظ نحوه مواجهه با یک مضمون پیچیده. استراتژی غلط فتحی باعث شده تا تمام ظرفیت‌های مست عشق از دست برود و فیلمی با این حجم از هزینه و استفاده از ستارگان بزرگ سینمای ایران و ترکیه تبدیل به فیلمی سطح پایین شود. فیلم تنها به مدد حاشیه‌های پرتعدادی مانند مخالفت برخی مراجع به ساخت فیلم به دلیل تبلیغ صوفیه، مشهور شده است نه کیفیت نهایی خودش.

tags # سینما سایر اخبار اسرار تکامل آلت‌ جنسی؛ رابطه جنسی انسان‌های اولیه مثل گوریل‌ها بود؟ (تصاویر) «زو»؛ گاو عقیم و غول‌پیکری که توسط انسان‌ها به وجود آمد! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند (تصاویر) کشف پرنده‌ عجیبی که سمت راست بدنش نر است و سمت چپش ماده!

دیگر خبرها

  • واگذاری ۱۴۸۳ سند نهضت ملی مسکن و هزار فقره سند مالکیت روستایی در بندر خمیر
  • ۷ سوغاتی خوشمزه زنجان که باید حتماً امتحان کنید
  • واگذاری هزار فقره سند مالکیت در بندر خمیر
  • تحویل ۱۴۸۳ سند نهضت ملی مسکن و ۱۰۰۰ فقره سند مالکیت در شهرک علوی
  • برپایی نمایشگاه آثار آندره سوروگیان درباره شاهنامه در ایروان
  • رنگ سال ۱۴۰۳ چیست؟
  • نقد فیلم مست عشق / شکستی مفتضحانه برای حسن فتحی
  • کشف ۱۰ تن خمیر مایه در بناب
  • تیزر جذاب باشگاه هوادار برای بازی در جام حذفی / فیلم
  • کام شیرینی فروش میبدی تلخ شد