Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-02@01:26:01 GMT

طرز تهیه کلوچه زنجبیلی ساده با خمیر مایه

تاریخ انتشار: ۱۳ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۰۱۵۷۲

طرز تهیه کلوچه زنجبیلی ساده با خمیر مایه

اگر می خواهید کلوچه زنجبیلی خانگی را خودتان تهیه کنید، مواد آن را فراهم کرده و طرز تهیه آن را به دقت و با رعایت تمامی دستورات اجرا کنید، تا نتیجه مطلوب را بگیرید. اصلی ترین موادی که در تهیه کلوچه زنجبیلی به کار می رود، آب، آرد، شکر، روغن خوراکی، خمیر، تخم مرغ، پودر زنجبیل و نمک می باشد. مواد دیگری نیز به کار می رود که استفاده از آن سلیقه ای می باشد و بسته به ذائقه و افراد مورد استفاده قرار می گیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

باید ابتدا خمیر و شکر و آب را به طور کامل با هم ترکیب کنید و در جای گرمی قرار دهید، تا خمیر به اصطلاح آماده شود. بعد تخم مرغ، روغن، نمک و پودر زنجبیل را ترکیب کرده تا یکدست شوند. سپس آن را به کاسه خمیر اضافه کرده و آنقدر هم میزنیم تا کاملا با خمیر ترکیب شود. خمیر را ورز داده تا به نرمی برسد و از شل بودن و چسبناکی خارج شود. خمیر را به قطعات و شکل های دلخواه در می آوریم و به مدت 10 تا 20 دقیقه در فر قرار می دهیم. پس از آن مدت، قطعات را کمی فشار داده تا اندکی پخش شوند، بعد از آن سینی فر را درون فر گذاشته و در دمای 200 درجه سانتی گراد به مدت 25 دقیقه تا نیم ساعت می گذاریم تا بپزد.

کلوچه زنجبیلی خانگی ممکن است با مواد مختلفی تهیه شده باشد و نحوه تهیه و توزیع آن مانند طرز تهیه کلوچه زنجبیلی با خمیر مایه  با یکدیگر متفاوت خواهد بود. عوامل زیادی بر روی قیمت تمام شده این محصول اثر گذار می باشند و بسته به نوع کیفیت و مزه آن قیمت های مختلفی خواهد داشت. تمامی محصولات و کلوچه زنجبیلی در این مجموعه با مناسب ترین قیمت برای مشتری ارائه می شود.

طرز تهیه کلوچه زنجبیلی با خمیر مایه مشابه روش قبل می باشد، با این تفاوت که در مرحله اول که آب با خمیر و شکر ترکیب شد، این خمیر مدت بیشتری نیاز دارد تا آماده شود و حدود یک ساعت درون یخچال قرار می گیرد.

برای تهیه کلوچه زنجبیلی با خمیر نانوایی، بعد از اماده کردن خمیر یه بیست دقیقه ای باید اجازه بدهید تا خمیر آماده ورز دادن شود. باقی مراحل مشابه روش اول می باشد.

کلوچه زنجبیلی نیشابور، استان خراسان رضوی

کلوچه زنجبیلی، نوعی از کلوچه ها می باشد که در تمام مناطق محلی ایران به نوع خاصی پخته می شود. کلوچه زنجبیلی نیشابور، استان خراسان رضوی با منطقه دیگر فرق می کند. وجه مشترک همه آنها، زنجبیل است که طعم خاصی به این شیرینی می دهد.

آن چیزی که محصول کلوچه نیشابور را مطرح و متمایز کرده، طرز تهیه این شیرینی خاص توسط تولید کنندگان این محصول می باشد. عامل بعدی که باعث شناخته شدن کلوچه نیشابور می باشد، استان خراسان رضوی می باشد که به واسطه مشهد مقدس و تعداد افراد زیادی که به آنجا می روند، همه از این نوع کلوچه استفاده کرده و طعم لذت بخش آن را چشیده اند.

کلوچه زنجبیلی مشهد، به دلیل استفاده زنجبیل در شیرینی، کلوچه زنجبیلی مشهد، استان خراسان رضوی دارای عطر و طعم خاص و لذت بخشی می باشد. این شیرینی به واسطه استفاده از زنجبیل، طبع گرمی داشته و از دید پزشکان طب سنتی، برای افراد سرد مزاج بسیار مفید می باشد.

تفاوت عمده ای که در طرز تهیه کلوچه زنجبیلی تربت حیدریه با دیگر محصولات مناطق دیگر وجود دارد، این است که نوع پخت این محصول برگرفته از آداب و رسوم این منطقه می باشد که کاملا به صورت سنتی می باشد و با دستان کسانی تهیه و پخت می شود که نسل به نسل طرز تهیه این کلوچه را یاد گرفته اند و به نوعی در خون همه اهالی تربت حیدریه پخت بهترین کلوچه وجود دارد. این کلوچه زنجبیلی که تهیه شده با دستان کسانی است که با عشق و علاقه مشغول پخت و تولید این محصول ماندگار  می باشند، نماد شهر تربت حیدریه می باشد که همیشه در ذهن کسانی که اسم این شهر را می شنوند تداعی می شود.

استان خراسان رضوی که به بهترین شکل از این خواص زنجبیل در تولید این کلوچه استفاده کرده است، توانسته کلوچه ای با خاصیت درمانی فوق العاده را تولید کند و خیلی از افراد با مصرف این شیرینی، توانسته اند در مقابل سرما خوردگی و تب خود را بیمه کنند.

مواد به کار رفته در کلوچه زنجبیلی همان مواد پختن شیرینی های دیگر است. فرق اساسی که این نوع کلوچه را با دیگر محصولات متمایز می کند، طرز تهیه این  کلوچه زنجبیلی خراسان رضوی می باشد که در خراسان رضوی به طرز خاصی این محصول را تهیه و تولید می کنند.

طرز تهیه این کلوچه به حالت سنتی به این شکل می باشد که ابتدا آرد و زنجبیل و جوش شیرین را داخل ظرفی می ریزند، آرد و شکر را باهم مخلوط کرده و در انتها کمی عسل به همراه شیر به آن اضافه می کنند. خمیر به دست آمده را کمی استراحت می دهند و در انتها آنها را به شکل دایره ای در می آورند.

طرز تهیه کلوچه زنجبیلی ساده

کلوچه ی محلی یک میان وعده ساده و سالم است‌‌‌. طرز تهیه کلوچه زنجبیلی ساده کاری بسیار راحت است‌ و با مواد کمی می توان آن را در خانه تهیه کرد. این کلوچه ی محلی به روش های زیادی پخته می شود که روش ساده آن به شرح زیر است:

مواد لازم برای تهیه کلوچه زنجبیلی ساده

روغن جامد ۱ پیمانه

پودر قند ۱ پیمانه

آرد سفید ۱ونیم پیمانه

تخم مرغ ۱ عدد

زنجبیل ۱ قاشق غذا خوری سرخالی

ابتدا تمام مواد کلوچه را به مدت نیم ساعت در دمای محیط قرار دهید‌. روغن را داخل ظرفی بریزید و پودر قند را به آن اضافه کنید و با همزن دستی یا برقی به مدت ۵ دقیقه خوب بهم بزنید تا کرم رنگ و کش دار شود سپس تخم مرغ را به آن اضافه کنید و به مدت ۲ دقیقه مجددا هم بزنید تا مواد یکدست شود.

در ادامه زنجبیل را به مواد اضافه کنید و آرد را که از قبل الک کرده اید کم کم به مواد اضافه کنید و مواد را خوب با یکدیگر مخلوط کنید. مواد به دست آمده را به خوبی ورز دهید تا خمیری یکدست به دست آید. در ادامه خمیر را داخل نایلونی قرار دهید و به مدت ۳۰ دقیقه به آن استراحت دهید تا منسجم شود.

خمیر را روی سطحی پهن کنید و به اندازه دل خواه برش دهید‌‌‌ و روی سینی فر قرار دهید. فر را از قبل روی دمای ۱۶۰ درجه بگذارید تا گرم شود سپس سینی کلوچه را به مدت ۱۵ دقیقه درون فر قرار دهید تا کلوچه ها پخته شود بعد از خنک شدن کلوچه ها از سینی جدا کنید و میل کنید‌.

درباره طرز تهیه کلوچه زنجبیلی ساده خانگی باید گفت، اکثر مادران در خانه مشغول به پخت کلوچه زنجبیلی ساده بدون فر برای فرزندان خود هستند‌‌. این خوراکی خوشمزه سوغات طلائی شهر سبزوار است. پخت و خرید و فروش این کلوچه سنتی در قنادی های این شهر رواج بسیار خوبی دارد و گاهی توسط بانوان سبزواری در خانه این خوراکی خوشمزه تهیه می شود. کلوچه زنجبیلی را همراه یک فنجان شیر یا چای می توانید به عنوان عصرانه میل کنید که خوردن آن لذت بسیار زیادی دارد.

کسانی که دارای طبع سرد هستند می توانند از کلوچه زنجبیلی بدون ماست استفاده کنند. این افراد جهت کاهش درد های ناشی از سردی بدن و کاهش درد های مفاصل از این خوراکی خوشمزه و گرم می توانند بهره کافی را ببرند. نوع بدون ماست این کلوچه برای افرادی که به لبنیات و شیر و ماست حساسیت دارند مناسب است و همچنین زمانی که در منزل ماست ندارند می توانند این کلوچه را تهیه کنند.

طعم تند و عطر دل انگیز ناشی از وجود زنجبیل، در کلوچه زنجبیلی بدون جوش شیرین باعث شده تا محبوبیت زیادی بین مردم پیدا کند.

جوش شیرین معمولا برای پف کردن کلوچه و ور آمدن خمیر آن استفاده می کنند این ماده از خود عطر و طعمی ندارد و در طعم نهایی تاثیری نمی گذارد اما افرادی هستند که به دلیل سازگار نبودن معده آن ها به جوش شیرین ترجیح می دهند از این ماده در تهیه کلوچه استفاده نکنند.

تغذیه مناسب و زندگی سالم و مصرف کلوچه زنجبیلی 9 گیاه باعث سلامت کبد می شود. این 9 گیاه مفید شامل بید، کاسنی، گلاب، بابونه و … است. این گیاهان برای سلامت بدن ضروری هستند و باید آن را در برنامه ی غذایی خود بگنجانیم و به جای استفاده از خوراکی های پر ضرر که برای سلامتی ما بسیار مضر هستند از محصولات سنتی سالم و گیاهی استفاده کنیم‌.

 

کسانی که در دوره رژیم سپری می کنند این سوال در ذهنشان به وجود می آید که کلوچه زنجبیلی چند کالری دارد.

جدول ارزش غذایی ۱۰۰ گرم کلوچه زنجبیلی به شرح زیر است:

۳۵۶ کیلو کالری

۴۰.۲۰ گرم کربوهیدرات

۳.۹۰ گرم پروتئین

۱۶.۴۰ گرم چربی

۳۲.۰۰ میلی گرم کلسترول

۲۸.۰۰ گرم آب

بر اساس نیاز و انتظارات افراد زیاد طرز تهیه کلوچه زنجبیلی رژیمی تهیه شده است‌.

 

انتهای رپرتاژ آگهی/

منبع: تابناک

کلیدواژه: حسین طائب مذاکرات دوحه کنکور پخت کلوچه خمیرمایه رپرتاژ آگهی حسین طائب مذاکرات دوحه کنکور استان خراسان رضوی اضافه کنید طرز تهیه قرار دهید جوش شیرین تخم مرغ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۰۱۵۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۸ نکته مهم برای تهیه یک زیتون پرورده گیلانی اصل + طرز تهیه

به گزارش همشهری آنلاین، زیتون پرورده یکی از چاشنی های معروف و محبوب گیلان به حساب میاد و محبوبیتش اینقدر زیاد شده، که در اکثر رستوران ها در سراسر ایران سرو میشه. طرز تهیه زیتون پرورده گیلانی تفاوت زیادی در طعم و عطر با زیتون پرورده رستورانی و بازاری داره؛ به طوری که اگه فقط یک بار زیتون پرورده رو به روش گیلانی تهیه کنید، دیگه هیچوقت زیتون پرورده رو با روش دیگه ای تهیه نمی کنید.

مواد لازم برای تهیه زیتون پرورده گیلانی

زیتون ۰/۵ کیلوگرم
گردو ۱۰۰ گرم
رب انار خانگی ترش ۲ قاشق غذا خوری
رب آلوچه ۱ قاشق غذا خوری
آب انار ترش نصف فنجان یا آب نارنج تازه
سیر ۳ حبه متوسط
گلپر ۱ قاشق چایخوری
روغن زیتون رودبار ۲ قاشق غذا خوری
دانه انار ترش یا شیرین ۴ قاشق غذا خوری (الزامی نیست)

سبزی زیتون پرورده

سبزی چوچاق (یک دسته سبزی تازه یا ۲ قاشق غذا خوری سبزی خشک)
سبزی خالواش (یک دسته سبزی تازه یا ۱ قاشق غذا خوری سبزی خشک)

سبزی اصلی زیتون پرورده گیلانی چوچاق هست، بهترین ترکیب برای معطر کردن زیتون پروده چوچاق و خالواش به حساب میاد که مقدار چوچاق باید نسبت به بقیه سبزی ها بیشتر باشه.

بسیاری از افراد سوال میپرسن آیا میشه از سبزی دلال در زیتون پرورده به جای سبزی معطر استفاده کرد؟ با توجه به اینکه دلال ترکیبی از چوچاق، خالواش، نعناع و گشنیز هست، میشه ازش در فصل یا زمانی که به سبزی معطر گیلانی دسترسی ندارید استفاده کنید ولی ترکیب این چاشنی با چوچاق و خالواش خالی، عطر و طعم بهتری پیدا می کنه.

مراحل تهیه زیتون پرورده گیلانی

مرحله اول: انتخاب زیتون مناسب

زیتونی که انتخاب می کنید، تاثیر زیادی روی طعم زیتون پرورده داره.

زیتون نباید مزه دار شده باشه و طعم ترشی یا سرکه و ادویه بده.

اگه زیتون مزه دار نشده در دسترس نیست، زیتون رو چند ساعت داخل آب بذارید تا طعم ترشی و ادویه از بین بره.

مرحله دوم: ساییدن گردو

۱۰۰ گرم گردو رو آسیاب کنید. طوری که نه مثل گردو فسنجان له و خمیر بشه و نه درشت باشه و زیر دندان حس بشه؛ گردو باید پودر بشه.

مرحله سوم: ترکیب مواد با هم

سیر ها رو له کنید و داخل ظرف بریزید، خیلی مهمه که سیر له بشه و خرد نشه؛ چون ما احتیاج داریم عطر سیر با تمام مواد ترکیب بشه. به سیر رب انار، رب آلوچه و گردو رو اضافه کنید. مواد رو هم بزنید، احتمالا مایه خیلی غلیظی بدست میاد (با توجه به غلظت رب انار و رب آلوچه).

حالا کم کم بهش آب انار اضافه کنید و هم بزنید. این کار رو ادامه بدید تا مواد به غلظت مورد نظر شما برسه. اگه از آب انار ترش استفاده می کنید، بعد از هر بار اضافه کردن آب انار مواد رو بچشید تا زیادی ترش نشه.

اگه احساس می کنید ترشی مواد زیاد شده، برای متعادل کردن طعم میشه از نصف قاشق یا یک قاشق رب انار شیرین استفاده کرد.

مقداری سبزی چوچاق و سبزی خالواش رو به نسبت ۲ به ۱ به مواد اضافه کنید. گلپر هم آخر از همه به مواد اضافه کنید.

ریختن روغن زیتون و آب نارنج هم کاملا بستگی به سلیقه شخصی شما داره.

پیشنهاد می کنیم اگه آب انار ترش ندارید، از آب نارنج تازه به جای آب انار استفاده کنید و هردو رو با هم استفاده نکنید.

زیتون پرورده باید حدود ۲ ساعت داخل یخچال بمونه تا طعم مواد به هم منتقل بشه و بعد سرو بشه.

۸نکته مهم برای خوشمزه شدن زیتون پرورده

۱-در بسیاری از رسپی های موجود در اینترنت از آویشن خشک (به عنوان سبزی معطر برای زیتون پرورده) که باعث میشه مزه زیتون پرورده عوض بشه. اگه به چوچاق و خالواش تازه دسترسی ندارید، بهتره از خشک شده این سبزیجات استفاده کنید.

۲- بهترین رب انار رب انار محلی و خالصه، که بسیار زیاد در خوشمزه شدن این چاشنی تاثیر داره.

۳- در رسپی اصیل زیتون پرورده پیاز وجود نداره. بهتره از سیر و پیاز همزمان استفاده نکنید، چون پیاز طعم و عطر سیر رو تحت تاثیر قرار میده و باعث میشه مزه پرورده عوض بشه.

۴- چوچاق مهمترین سبزی در این چاشنیه. هر سبزی ای رو حذف یا جایگزین می کنید، سعی کنید حتما از چوچاق داخل پروده استفاده کنید.

۵- عموما زیتون های ریز مزه بهتری نسبت به زیتون های درشت دارن، همچنین زیتون شکسته طعم بهتری نسبت به کنسروی داره.

۶- حتما برای ترش کردن پرورده از آب انار یا آب نارنج استفاده کنید، حتی آبغوره تازه هم گزینه بهتری نسبت به آبلیمو بازاری به حساب میاد که باعث خراب شدن طعم پرورده میشه.

۷- گردو ایرانی چون مزه شیرینی داره بهترین گزینه برای پروده به حساب میاد. استفاده از گردو کهنه یا نامرغوب ممکنه باعث تلخ شدن پرورده بشه.

۸- هرچقدر از گردو سفید تر و رب انار و رب آلوچه کمتری در پرورده استفاده کنید، رنگش روشن تر میشه. اگه از رب ها بیشتر و گردو تیره استفاده کنید رنگش تیره تر میشه.

روش نگهداری زیتون پرورده

زیتون پرورده ممکنه خیلی زود ترش بشه، کپک بزنه و خراب بشه. برای اینکه مدت زمان طولانی تری طعم خوبش رو حفظ کنه و سالم بمونه نکات زیر رو رعایت کنید.

اگه زیتون رو آب انداختید تا تلخی، شوری یا ترشیش بره، حتما بذارید کامل خشک بشه. مخلوط شدن آب با مایه پرورده باعث میشه خیلی زود کپک بزنه.
به جای آب انار یا آب نارنج از رب انار استفاده کنید. هرچقدر مایه پرورده آبکی تر باشه زودتر خراب میشه.
از روغن زیتون استفاده کنید. با اضافه کردن روغن زیتون لایه ای از روغن تشکیل میشه، که باعث میشه مواد دیرتر خراب بشه.
گرما عامل اصلی زود خراب شدن زیتون پروده هست. این چاشنی رو در یخچال داخل ظرف شیشه ای با درِ بسته می تونید به مدت ۱ هفته
تا ۱۰ روز نگهداری کنید. نگهداری در یخچال با ظرف در باز باعث میشه طعم و بوی بقیه مواد یخچال رو به خودش جذب کنه.
در بعضی رسپی های موجود توصیه میشه، برای از بین بردن تلخی زیتون رو بجوشانید؛ اما این کار باعث نرم شدن و خراب شدن سریع زیتون میشه.

بیشتر بخوانید: چه زیتونی برای تهیه زیتون پرورده مناسب است؟ کد خبر 848691 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها استان گیلان سبزی خبر مهم زيتون - روغن زيتون آشپزی - دستور پخت رشت- گیلان تغذیه

دیگر خبرها

  • ۸ نکته مهم برای تهیه یک زیتون پرورده گیلانی اصل + طرز تهیه
  • طرز تهیه اکبرجوجه با آب نمک به سبک رستورانی
  • بیش از یک تُن مواد غذایی غیربهداشتی کشف و جمع‌آوری شد
  • بیش از یک تن مواد غذایی غیرقابل مصرف در چناران نابود شد
  • طرز تهیه کرپ سیب زمینی سوخاری؛ یک غذای متفاوت و ساده (فیلم)
  • یک کیلو گوشت چند سیخ کباب چنجه دارد
  • طرز تهیه بستنی در خانه + ویدئو | فوت و فن درست کردن بستنی ساده بدون ثعلب و دستگاه | فقط ۱۰ دقیقه وقتتان را می‌گیرد
  • کشف ۱۰ تن خمیر مایه در بناب
  • یک ترفند ساده و سریع: خرد کردن و تیکه کردن اصولی مرغ در ۲ دقیقه (فیلم)
  • طرز تهیه پاستای اسفناج و خامه ساده و خوشمزه